Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Özel Arama
  Bilgi Dünyası > 
(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·. BİLGİSAYAR & İNTERNET & YAZILIM .·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯)
 > Network & İnternet > Opera ve eklentileri > Opera İnternet Tarayıcısı Hakkında Herşey, Görüntüler linux ortamında alınmıştır
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
Konu: Opera İnternet Tarayıcısı Hakkında Herşey, Görüntüler linux ortamında alınmıştır
: 5 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 71 defa
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
12.10.08 - 21:06:37
ÜYE BILGILERI filistinli
AZRA
Süper Moderator
*

CINSIYET Bayan
NERDEN izmir
KAYIT TARIHI 01.06.08 - 14:51:39
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 236

529 Mesajına Toplam
849 Kere Teşekkür Edildi

154 Mesajına Toplam
232 Kere Karma Verildi
ILETISIM
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Linki Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın

burdan daha geniş çaplı bakabilirsiniz

OPERA'ya sadece web tarayıcı demek haksızlık olur size 3 yıldır hem windows hem de linux platformlarında kullandığım Opera web gezginini tanıtmaya çalışacağım Öncelikle şunu belirteyim Opera intenet için komple bir çözüm paketidir.Opera kullanıyorsanız internet için başka bir yazılıma gereksinim duymazsınız. Yeter ki operayı iyi tanıyın. Aşağıda göreceğiniz ekran görüntüleri linux altında alınmıştır

[İPUCU] Arama Oluşturma ile İlgili Çeşitli Püf Noktaları
Arama yaratma özelliğini bilmeyenler için açıklayayım: Arama yapabildiğiniz sitelerde, arama yaptığınız kutuya sağ düğme ile tıkladığınızda açılan menünün en altındaki "Arama Oluştur..." ile yeni bir arama motorunu Opera'ya ekleyebilirsiniz.
Bu özelliği arama yerine alternatif özellikler için de kullanabilirsiniz. Kendi kullandığım iki örneği vermek istiyorum:
Birincisi, hepimizin müzdarip olduğu Youtube ile alakalı... Youtube için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

adresini kullanabilirsiniz. Bu adresi de Opera'nın arama özelliğine "sn" kısa yolu ile eklenmiştir.

[İPUCU] Tümleşik BitTorrent Özelliğinin Açılması veya Kapatılması   
Bildiğiniz gibi Opera 3. parti bir yazılıma ihtiyaç duymadan torrent uzantılı dosyaları indirebiliyor. Bu özellik Opera kurulumuyla birlikte varsayılan olarak açık geliyor; fakat, Opera'nın tümleşik bittorent istemcisi yerine 3. parti bir yazılım kullanıyorsanız (uTorrent gibi) bu özelliği kapatmalısınız. Yoksa Opera kendi torrent indirme penceresini gösterecektir.

Bu özelliği şöyle kapatabilirsiniz:
Opera adres çubuğuna opera:config yazın, açılan sayfadan BitTorrent bölümüne tıklayın ve Enable kutusundaki işareti kaldırıp Kaydedin.
Veya kısaca bu bağlantıya tıklayarak kutudaki işareti kaldırıp kaydedin
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor

Resimleri Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun veya Giriş Yapın

Opera Mini 4
Tümüyle yeniden yazılan kodlarıyla, karşınızda Opera Mini 4.
Bu sürüm Opera 9.5 görüntüleme motorunu kullanıyor. Küçük boyutu ile büyük işler başaran Opera Mini 4'e yeni eklenen özellikler ise şöyle:
Opera Link Eşleştirmesi
Opera 9.5 Beta ile kullanmaya başladığımız Opera Link servisini Opera Mini 4 ile cep telefonlarımızda/mobil cihazlarımızda da kullanabiliyoruz. Kaydetmiş olduğumuz Hızlı Erişim kısayollarını ve yer imlerini masaüstü bilgisayarınızda veya Opera Mini 4 kullanan mobil cihazlarınızda kullanabiliyorsunuz.
Önizleme Modu
Artık sayfalar önce masaüstü bilgisayarlardaki gibi görünüyor. İlgili alanı seçince, seçili alan yaklaştırılıyor ve bağlantılar/form alanları etkinleştiriliyor.
Fare İmleci
Artık yön tuşlarını kullanarak gezdirebileceğimiz bir fare imleci bulunuyor. Bu sayede bağlantılar ve form alanları daha kolay seçilebiliyor.
Arama Oluşturma
Masaüstü sürümde de mevcut olan "Arama Oluştur" seçeneği ile arama yapabildiğimiz alanlarda kolayca yeni bir arama seçeneği oluşturabiliyoruz.

Opera ile açtığınız bir web sayfasında aramak istediğiniz kelimeleri seçili hale getirip üzerine sağ tıklayıp ARA dediğinizde google sonuçlarını görebilirsiniz

Fare Hareketlerini Etkinleştirme,
sırasında sık sık ihtiyaç duyulur. Bunun için tüm tarayıcılarda özel düğme ve tuş birleşimleri yer alır. Opera geliştiricileri söz konusu işlevlerden yararlanabilmemiz için bir alternatif daha sunuyor. Fare işaretçisiyle çizeceğiniz özel işaretler sayesinde dilediğiniz işlevden yararlanabiliyorsunuz. Tüm hareketlerin listesine Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

adresinden ulaşabilirsiniz.

2) Fare Hareketlerinin Hassasiyeti

Özellikle dizüstü bilgisayarlarda touchpad kullanımı tarayıcının hareketinizi yanlış anlamasına sebeb olabilir. Bunun için ini dosyasındaki değişiklik yeterli. Adres satırına opera:config komutunu girin ve enter a basın. Quick find alanına gesture sözcüğünü ve gesture threshold alanına 10 değerini girin. bu değer operanın fare hareketini özel bir komut olarak algılaması için gereken mesafeyi 10 piksel olarak düzenlemenizi sağlar

3) Offline Opera Yardım Dosyası

Opera 9 yardım sayfalarını yalnızca onları daha önceden görüntülemişseniz önbellekte saklar. Ufak bir hile ile tüm arşivi saklayabilirsiniz. wget yazılımını kurmanız lazım. c:\program files\opera\help klasörüne kopyalayın. Böyle bir klasör mevcut değilse oluşturun. daha sonra başlattan çalıştıra tıklayıp bu komutu girin " Wget -r np Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

daha sonra ok e tıklayın. bir sonraki adımda operaya yardım dosyalarının konumunu bildirmelisiniz. adres satırına opera:config yazıp prefences alanına help yazın ve help url de c:\program files\opera\help adresini girin. Artık yardım dosyalarına çevirim dışıda ulaşabilceksiniz.

4) Sayfaları Önbellekte Saklayın

Opera'nın dahili içerik önbelleği, standart olarak tüm görüntülenen sayfaları otomatik olarak kaydeder.
Ancak ssl protokolünü kullanan korunmuş içerik için geçerli değil. Bu sayfalar https ile başlayıp url adresinden tanımak mümkün.
Söz konusu sayfalar çok yavaş olmaları durumunda önbellekte saklamak akıllıca olabilir.
Adres satırına opera:config komutunu girerek yapılandırma menüsünü açın ve quick find alanına cache sözcüğünü girin.
cache https nin yanına onay işaretini ekleyin

5) Resimleri Daha Hızlı Kaydetmek

Ctrl tuşunu basılı tutun ve sağ fare tuşuyla resme tıklayın.

6) Yerimlerini Online Yedekleyin

Sık kullanılan adresinizin harddisk hasar görüp kaybolduğunda bu durum can sıkıcı olabilir ama bu riski göze almak istemiyorsanız
söz konusu adresleri online yedekleyebilirsiniz. Spurl adlı servis sizin için biçilmiş kaptan.

adresine girin ve talimatları yerine getirin. Bundan sonra yer imlerine internet kafede bile ulaşabilceksiniz.

7) Çerezleri Okuyun

Operada özel bir sıkkullanılan kaydıyla İstenilen çerez bilgisini okumak mümkün. Bookmarks menüsünden manage books a tıklayın
ve daha sonra sağ pencereden sağ fare tuşuyla boş bir alana tıklayın. Açılan kısayol menüsünden new bookmak ı seçin ve name den
uygun bir ad belirleyin. Örneğin güncel verileri göster adres alanına javascript:alert(document.cookie) komutunu girin.
Ayrıca show on personal bar seçeneğini etkinleştirerek kendi kısayol çubuğunuzda ufak bir kısayol çubuğunu etkinleştirin.
Herhangi bir web sayfasındaki geçerli kalıcı kullanıcı verilerini görütülemek içinse o sayfayı ziyaret edin ve daha
sonra oluşturduğunuz sık kullanılanlar öğesine operanın personal bar ı üzerinden ulaşın.

bana göre firefox çok iyi ama operada çok az yiyor hele fare kullanımı okadar rahatki spn zamanlarda operaya geçtim ki bilen bilir firefox derdim başka birşey demezdim

« Son Düzenleme: 12.10.08 - 22:03:13 Gönderen: filistinli » Logged

filistinli Nickli Üyemize Karma Veren Kullanıcı: vLKn [+](12.10.08 - 21:26:31)
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Opera İnternet Tarayıcısı Hakkında Herşey, Görüntüler linux ortamında alınmıştır
« Posted on: 03.12.08 - 10:14:46 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için
sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Opera İnternet Tarayıcısı Hakkında Herşey, Görüntüler linux ortamında alınmıştır
Web kaynakları , flash oyunlar , msn eklentileri , eğlenceli videolar hepsi burada
Sponsor Baglantilar

12.10.08 - 21:26:19
ÜYE BILGILERI vLKn
Administrator
*

CINSIYET Bay
NERDEN internetin olduğu her yerden
KAYIT TARIHI 27.01.07 - 10:45:26
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 220

511 Mesajına Toplam
776 Kere Teşekkür Edildi

135 Mesajına Toplam
176 Kere Karma Verildi
ILETISIM
WWW Offline Offline
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

MatchCH Militarywar Pacman Ponx Parasites UltbilCH Cat Memory Collapse Otello

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Ya bende kullanıyorum operayı hatta son veriyosunu bugün yükledim herşey çok güzel yalnız bir anda unutup tekrar firefox u açıyorum. Zaten ram kullanım olayı bayağı canımı sıktı firefoxta geçişi başladım ama yavaş yavaş bu olacak. Zaten opera ile ilgii sitede güzel çalışmalarım olacak kısa zamanda. Anlatımların için çok teşekkürler azra + rap

İmla ve Yazım Kuralları
1- Eğer Türkçe klavyeniz var ise Ş Ç Ö Ü Ğ İ (ş ç ö ü ğ ı) harflerini Türkçe karakter kullanarak yazınız.
 Lütfen bu karakterlerin yerine s c o u g karakterlerini kullanmayınız.
2- Türkçemizde bulunmayan ( x,q,$ ) harflerini kesinlikle kullanmayınız
3- Noktalama işaretlerine dikkat ediniz.

Bu kurallara uymayanların mesajları kesinlikle silinir. Devamı halinde siteden uzaklaştırılır
12.10.08 - 21:42:49
ÜYE BILGILERI filistinli
AZRA
Süper Moderator
*

CINSIYET Bayan
NERDEN izmir
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye

529 Mesajına Toplam
849 Kere Teşekkür Edildi

154 Mesajına Toplam
232 Kere Karma Verildi
ILETISIM
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #2 :»

ben 2 aydır kullanıyorum gördüğüm tek sıkıntısı firefox da güvenli olmayan sayfaları engellerken bunda yok gerisi hızı ram özelliği süper

12.10.08 - 21:48:04
ÜYE BILGILERI vLKn
Administrator
*

CINSIYET Bay
NERDEN internetin olduğu her yerden
KAYIT TARIHI 27.01.07 - 10:45:26
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 220

511 Mesajına Toplam
776 Kere Teşekkür Edildi

135 Mesajına Toplam
176 Kere Karma Verildi
ILETISIM
WWW Offline Offline
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

MatchCH Militarywar Pacman Ponx Parasites UltbilCH Cat Memory Collapse Otello

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #3 :»

ben 2 aydır kullanıyorum gördüğüm tek sıkıntısı firefox da güvenli olmayan sayfaları engellerken bunda yok gerisi hızı ram özelliği süper

aslında söylediğin özellik operada daha güzel bir şekild var pinishing koruması var operanın

İmla ve Yazım Kuralları
1- Eğer Türkçe klavyeniz var ise Ş Ç Ö Ü Ğ İ (ş ç ö ü ğ ı) harflerini Türkçe karakter kullanarak yazınız.
 Lütfen bu karakterlerin yerine s c o u g karakterlerini kullanmayınız.
2- Türkçemizde bulunmayan ( x,q,$ ) harflerini kesinlikle kullanmayınız
3- Noktalama işaretlerine dikkat ediniz.

Bu kurallara uymayanların mesajları kesinlikle silinir. Devamı halinde siteden uzaklaştırılır
12.10.08 - 21:48:53
ÜYE BILGILERI filistinli
AZRA
Süper Moderator
*

CINSIYET Bayan
NERDEN izmir
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye

529 Mesajına Toplam
849 Kere Teşekkür Edildi

154 Mesajına Toplam
232 Kere Karma Verildi
ILETISIM
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #4 :»

bunu bilmiyordum o özelliği de araştırayım ben bu iyi olur tek sıkıntım bu gelene gir diyor

12.10.08 - 22:07:47
ÜYE BILGILERI akon03
Tolga
Çalışkan Üye
*

CINSIYET Bay
NERDEN Bartın
KAYIT TARIHI 10.10.08 - 20:10:34
..Mesaj Sayısı..

GaLaTaSaRaY