Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Özel Arama
  Bilgi Dünyası > 
(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·. HERTELDEN .·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯)
 > Dini Bilgiler > Dini Hikayeler (Moderatör: filistinli) > Kabirde Konuşan Genç
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
Konu: Kabirde Konuşan Genç
: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 666 defa
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
23.02.07 - 12:16:08
ÜYE BILGILERI taciser
Ziyaretçi
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Takva sahibi olmak, hayatın her döneminde güzel. Ama fırsatlar çağı gençlikte bir başka güzel. Güce, kuvvete, güzelliğe rağmen günahlardan sakınanların mükafatı ebedi mutluluk. Hayatın baharı şeytana satılmazsa, sonsuz bahar bir adım ötede.

Hz. Ömer'in (R.A.) halifeliği döneminde ibadet ehli, son derece takva sahibi bir genç vardı. Hz. Ömer'in hayret ve takdirle izlediği bu gencin kalbi, Allah ve Rasulü'nün (A.S) sevgisiyle doluydu. Vakit namazlarında cemaati kaçırmaz, namazdan çıkar çıkmaz evine döner ve ihtiyar babasının hizmetini görürdü.

Bu gencin evine giden yolu bir kadının kapısının önünden geçiyordu. Kadın her defasında gencin yoluna çıkarak çirkin tekliflerde bulunuyor, fakat genç, Allah korkusundan ona iltifat etmiyordu.

Yine bir gün yatsı namazını kıldıktan sonra evine giderken, kadın tekrar karşısına çıktı. Bu sefer bütün maharetini kullanarak genci kandırmayı başardı. Fakat genç, kadının ardı sıra eve girerken birden bire Allahu Tealâ Hazretleri'ni hatırladı ve korkuyla dilinden şu ayet döküldü:

'Takvaya erenler (var ya); onlara şeytandan herhangi bir vesvese iliştiği zaman (Allah'ın emir ve yasaklarını) hatırlayıp, hemen gerçeği görürler.' (A'raf/201)

Hemen ardından da bayılarak düştü. Kadın hizmetçisini çağırdı. Genci tutarak evinin önüne getirip koydular. Sonra da kapıyı çalarak babasına haber verdiler. Babası dışarı çıkınca, oğlunu baygın bir vaziyette kapının önünde buldu. Komşulardan bir kaçı genci tutup eve taşıdılar. Uzun bir müddet baygın kalan genç kendine gelince, babası:

- Evladım neyin var ne oldu? diye sordu. Oğlu:

- Bir şeyim yok. dedi. Babası:

- Allah aşkına söyle! deyince, oğlu başından geçenleri anlattı. Babası:

- Hangi ayeti okumuştun? diye sordu. Genç, ayeti okudu ve tekrar kendinden geçti. Bir de baktılar ki genç ruhunu teslim etmiş. Bunun üzerine genci yıkadılar ve gece vakti götürüp göz yaşlarıyla defnettiler. Sabah olunca olay Hz. Ömer'e bildirildi. Hz. Ömer, gencin babasına gelerek başsağlığı diledi ve:

- Bana niye haber vermedin? diye sordu. Gencin babası:

- Ey Mü'minlerin Emiri, vakit geceydi. dedi. Hz. Ömer:

- Bizi onun kabrine götürün. dedi. Hz. Ömer ve beraberindekiler gencin kabrine geldiler. Hz. Ömer (R.A):

- Ey filan kişi! Rabbin makamında durmaktan korkanlara iki cennet var. (Rahman/46) dedi. Kabirdeki genç konuşup:

- Ya Ömer! Rabbim Cennette bana onları iki defa verdi. diye cevap verdi.

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Kabirde Konuşan Genç
« Posted on: 02.12.08 - 15:23:49 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için
sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Kabirde Konuşan Genç
Web kaynakları , flash oyunlar , msn eklentileri , eğlenceli videolar hepsi burada
Sponsor Baglantilar

03.03.07 - 16:50:58
ÜYE BILGILERI vLKn
Administrator
*

CINSIYET Bay
NERDEN internetin olduğu her yerden
KAYIT TARIHI 27.01.07 - 10:45:26
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 220

505 Mesajına Toplam
766 Kere Teşekkür Edildi

135 Mesajına Toplam
176 Kere Karma Verildi
ILETISIM
WWW Offline Offline
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

MatchCH Militarywar Pacman Ponx Parasites UltbilCH Cat Memory Collapse Otello

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

Güzel hikaye sağol

İmla ve Yazım Kuralları
1- Eğer Türkçe klavyeniz var ise Ş Ç Ö Ü Ğ İ (ş ç ö ü ğ ı) harflerini Türkçe karakter kullanarak yazınız.
 Lütfen bu karakterlerin yerine s c o u g karakterlerini kullanmayınız.
2- Türkçemizde bulunmayan ( x,q,$ ) harflerini kesinlikle kullanmayınız
3- Noktalama işaretlerine dikkat ediniz.

Bu kurallara uymayanların mesajları kesinlikle silinir. Devamı halinde siteden uzaklaştırılır
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
İsveçliler konuşan kağıt icat etti Dünyadan Haberler vLKn 4 425 Son Mesaj 04.09.07 - 21:14:45
Gönderen: rapx
Osman (Genç Osman) Biyografi kemal_onur 0 55 Son Mesaj 21.03.08 - 19:17:57
Gönderen: kemal_onur
En Genç Mühendis Eğitim - Öğretim Haberleri aksehirli 8 208 Son Mesaj 01.07.08 - 00:22:56
Gönderen: aksehirli
Konuşan civcivler Komik ve İlginç Resimler filistinli 2 48 Son Mesaj 30.08.08 - 06:40:12
Gönderen: filistinli
genç gözükmenin 6 sırrı! Sağlık teyze 3 18 Son Mesaj 14.11.08 - 19:13:57
Gönderen: filistinli
|Site Map Yenile|Site Map|Sitemap|Site Map|Sitemap|Arşiv | |Arşiv |XML|Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Hersey

Bilgi Dünyası | Flash Oyun Dünyası | Arcade Oyun | Resimli Videolu Dersler | Çözüm Merkezi |
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.231 Saniyede 43 Sorgu ile Oluşturuldu