Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Özel Arama
  Bilgi Dünyası > 
(¯`·.(¯`·. (¯`·.(¯`·.BİDUNYABİLGİ ÖZEL DERS BÖLÜMÜ.·´¯).·´¯) .·´¯).·´¯)
 > RESİMLİ - VİDEOLU DERSLER > Ekranın Resmini Yakalama ( program ile anlatım)
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
Konu: Ekranın Resmini Yakalama ( program ile anlatım)
: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1185 defa
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
22.03.08 - 23:14:22
ÜYE BILGILERI vLKn
Administrator
*

CINSIYET Bay
NERDEN internetin olduğu her yerden
KAYIT TARIHI 27.01.07 - 10:45:26
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 439

861 Mesajına Toplam
1431 Kere Teşekkür Edildi

276 Mesajına Toplam
393 Kere Karma Verildi
ILETISIM
WWW Offline Offline
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Rsnake Plasmanaut MatchCH Militarywar UltbilCH

Uyarı Puanı:
%0
« :»

Bilgisayarda bir resmin nasıl yakalandığını bilmeyen yoktur herhalde printscreen tuşu ile görüntüyü alıyoruz. Fakat asıl işlem ondan sonra başlıyor. Resmi painte yapıştırdıktan sonra biraz düzenleme yapmalıyız yoksa gereksiz bir sürü kısım tüm resmimizde bulunur , buda resmimizin gerektiğinden fazla büyük ve görüntüsünün kalitesiz olmasına yol açar. Şimdi bir bu paint e gerek kalmadan bunu nasıl yapacağımızı öğreneceğiz. Hatta bu anlatımda kullanacağım resimleride bu program ile çekeceğim. Program ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Türkçe desteği yok ama ben gerekli yerleri size anlatacağım , programın türkçesini kendim hazırlıyorum hazırlayınca buraya eklerim şimdi anlatıma geçelim.

Öncelikle programımızı buradan indirelim program sadece 600 kb lık
Kurulum versiyonunu istiyorsanız burada indirin 
Zip dosyasından çıkartıp direk çalıştırmak istiyorum diyorsanız buradan indirin 
(İkisi arasındaki fark biri kuruluyor biri kurulmadan çalışıyor Smiley

Programı indirdik kurduk çalıştırdık farzediyorum. Program çalışınca hem saatin yanına geliyor hemde açılıyor , açılan pencerede bizim için önemli olan kısmı resimde anlatalım

1- Fixed Rectangle : Bu seçenek ile sabit ölçülerde resim yakalamak için kullanılıyor. Boyut ayarı hemen altta 32x32 şeklindeki kısım ayarlanarak yapılıyor. Ayarlama yapıldıktan sonra hemen altında bulunan snap fixed rectangle butonuna basılır , program simge durumuna küçülür ve bizim işlem yapmamızı bekler. Fareyi tıkladığımız yerin resmini çeker ve program açılır kaydetmemizi bekler ( kaydetme işlemi enson anlatacağım hepsi için aynı zaten )

2- Any rec. Are : Bu seçenek en çok kullanacağımız kısımdır. Bu seçeneği seçtikten sonra altta beliren snap any area butonuna basıyoruz ve program simge durumuna küçülüyor. Şimdi resmini yakalamak isteğimiz yeri fare ile seçiyoruz. Fareyi ilk tıkladadıktan sonra bırakmadan çekmek isteğimiz kısma kadar sürüklüyoruz sonuna gelince bırakıyoruz , program resmi çekiyor ve açılıyor buda bu kadar

3 -Window Menu: Yine sık kullanılan ve bir çok kişi tarafından bilinmeyen bir özellik. Bu seçeneği seçip altta beliren snap/window menu yu tıkladıktan sonra yine program simge durumuna inecektir. Bu ayar windowsun aktif olan penceresini yakalar. Şimdi nasıl diye soracağınızı biliyorum. Şöyleki fare ile ekranda açık olan bir menu yada programda dolaşın program otomatik olarak bişeyleri seçecektir. eğer sizin isteğiniz yer burası ile fareyi tıklatın tamamdır. Eğer açık olan bir programın o anki alanını almak istiyorsanız bu ayarı seçeceksiniz. Örnek bir resim

4- Full Desktop: Adından anlaşılıyor sanırım seçtikten sonra alltaki snap/ full desktop seçin tıklandığında ekranın tamamının resmini yakalar

Şimdi kaydetme işlemine gelelim. Kaydetme işlemi gayet basit , resmi yakaladıktan sonra program içinde resim açılır. File-Save as tıklanarak kaydetme işlemi başlatılır. Kayıt türü kısmından da jpg seçilir ( başka uzantı seçilebilir ama en mantıklısı jpg dir).

Anlatım bu kadar umarım işinize yarar. Açıklayıcı bir şekilde ayrıntılı anlatmaya çalıştım.

Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle

Özelden soru sormayın sorunuzu konu açarak sorunuz. Bu tür sorunlarınızı cevaplamayacağım
vLKn Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı: aysu-ecem (21.08.09 - 22:46:58)
vLKn Nickli Üyemize Karma Veren 2 Kullanıcı: kemal_onur [+](23.03.08 - 11:08:40), the state [+](23.03.08 - 11:05:12)
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Ekranın Resmini Yakalama ( program ile anlatım)
« Posted on: 12.03.10 - 18:38:48 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için
sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ekranın Resmini Yakalama ( program ile anlatım)
Web kaynakları , flash oyunlar , msn eklentileri , eğlenceli videolar hepsi burada
Sponsor Baglantilar

23.03.08 - 11:04:55
ÜYE BILGILERI the state
Profesyonel Üye

CINSIYET Bay
..Mesaj Sayısı..

/*-+!MaHiR!+-*/

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 110

237 Mesajına Toplam
501 Kere Teşekkür Edildi

81 Mesajına Toplam
93 Kere Karma Verildi
ILETISIM
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #1 :»

sagol anlatım içinn +rep
Bu Sayfayı Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Digg Ekle Reddit Ekle Furl Ekle Del.icio.us Ekle Submit to Jeqq Spurl Ekle Technorati Ekle Newsvine Ekle Simpy Ekle BlinkList Ekle Shadows Ekle
23.03.08 - 11:08:09
ÜYE BILGILERI kemal_onur
onur
Profesyonel Üye

CINSIYET Bay
NERDEN İSTANBUL
KAYIT TARIHI 29.09.07 - 23:07:21
..Mesaj Sayısı..

Onur

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 74

122 Mesajına Toplam
193 Kere Teşekkür Edildi

54 Mesajına Toplam
69 Kere Karma Verildi
ILETISIM
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Sonicblox

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #2 :»

çok güzel bir paylaşım ve anlatım volkan abi çok saol +rep bravo
Bu Sayfayı Paylaş

23.03.08 - 12:34:28
ÜYE BILGILERI rapx
Süper Üye
*

CINSIYET Bayan
..Mesaj Sayısı..

Aktiflik

Deneyim
Seviye
IRTIBAT GÜCÜ Rep Puanı: 45

40 Mesajına Toplam
77 Kere Teşekkür Edildi

20 Mesajına Toplam
36 Kere Karma Verildi
ILETISIM
---Arcade---
---Şampiyonluklarım---

Avoider

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #3 :»

güzel  clap  vista da ekran alıntısı aracı olarak mevcut ztn (:
Bu Sayfayı Paylaş

Don't tell me what I can't !
Resimli - Videolu Paylaşımlarım (En son 5 Paylaşımım)

İnternetten mesaj atma %100 bedava

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Mükkemmel bir Görüntü Yakalama Programı - SnagIt 8.0 Ücretsiz Programlar the state 2 910 Son Mesaj 19.10.07 - 20:52:01
Gönderen: culebra74
Print Screen tuşuna basmadan alna yakalama PROGRAM ANLATIMLARI culebra74 1 420 Son Mesaj 10.07.08 - 09:11:26
Gönderen: Carpe Diem
Exel ile ekranın resmini çekin PROGRAM ANLATIMLARI Muzur 6 506 Son Mesaj 14.09.09 - 00:55:38
Gönderen: idoo
Videodan kareler yakalama image grabber Ses- Video - Resim Programlar vLKn 6 287 Son Mesaj 24.03.09 - 21:21:33
Gönderen: vLKn
Screenshot Genius Ekrandan görüntü yakalama Ücretsiz Programlar Muzur 1 124 Son Mesaj 30.03.09 - 20:57:22
Gönderen: baharım
|Site Map Yenile|Site Map|Sitemap|Site Map|Sitemap|Arşiv | |Arşiv |XML|Rss
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Hersey

Bilgi Dünyası | Flash Oyun Dünyası | Arcade Oyun | Resimli Videolu Dersler | Çözüm Merkezi |
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.249 Saniyede 64 Sorgu ile Oluşturuldu